Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ του τσιγάρου, είναι σαφώς υψηλά εθιστική, είναι επίσης, ένα πολύ ισχυρό εντομοκτόνο.
Ξέρεις επίσης ότι περιέχει και πρόσθετες χημικές ουσίες εξ ίσου επικίνδυνες;
Εκτός από τη νικοτίνη, το τσιγάρο αποδεδειγμένα περιέχει και πρόσθετα. Η βασική δικαιολογία των καπνοβιομηχανιών για τη χρήση ουσιών αυτών είναι ότι “βελτιώνουν τη γεύση των ελαφρών τσιγάρων ενώ οι ποσότητες πίσσας και νικοτίνης διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα” ! Είναι γεγονός ότι αυτές οι ουσίες ενισχύουν τις ιδιότητες της νικοτίνης, και επίσης ότι πολλές από αυτές καλύπτουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Μεταξύ αυτών των χημικών ουσιών είναι κυρίως : το μονοξείδιο του άνθρακα ή βουτάνιο, η πίσσα, η αμμωνία, το αρσενικό, το υδροκυάνιο, η ευγενόλη και η μενθόλη, η βενζόλη, η ακρολεΐνη, η κουμαρίνη και άλλες.
ΤΟ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ( CO )
Είναι η ίδια δηλητηριώδης ουσία που περιέχουν τα καυσαέρια των αυτοκινήτων!Σε αντίθεση με τη νικοτίνη που κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα, το μονοξείδιο του άνθρακα της στερεί το extra οξυγόνο που της χρειάζεται με αποτέλεσμα η αναπνοή να γίνεται πιο γρήγορη και η θερμοκρασία του σώματος να πέφτει κατά ένα – δύο δέκατα. Εξαιτίας αυτου του γεγονότος γίνετε η αιτία για πολλές καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις. Το μονοξείδιο του άνθρακα μειώνει τη μεταφορά οξυγόνου στα εσωτερικά όργανα, με αποτέλεσμα την αδυναμία και την κακή φυσική κατάσταση. ιωένη κυκλοφορία του αίματος ευθύνεται και για τις βλάβες στο δέρμα. Το δέρμα των καπνιστών γίνεται χλωμό, ενώ οι καπνιστές κάνουν περισσότερες,νωρίτερα και ευκολότερα ρυτίδες, από τους μη καπνιστές!
Η ΠΙΣΣΑ …
Πρόκειται για ένωση πολλών και καρκινογόνων ουσιών, έχει σκούρο χρώμα και κολλώδη υφή.
Όλα τα συστατικά του τσιγάρου είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.νας καπνιστής που καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα τη μέρα «καταναλώνει» περίπου ένα φλιτζάνι καθαρής πίσσας το χρόνο, λένε οι στατιστικές.
Η πίσσα καλύπτει τους πνεύμονες, προκαλεί βήχα, αυξάνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος και περιέχει καρκινογόνες ουσίες.
Εν τω μεταξύ όσο καπνίζει ο άνθρωπος λόγω της πίσσας αναλώνονται όλα τα αποθέματα βιταμίνης C από τον οργανισμό.Ένα μεγάλο μέρος ευθύνης, στην εξάρτηση από τον καπνό έχει η πίσσα, καθώς οι ουσίες αυτές που περιέχει εθίζουν τον καπνιστή. Επισης είναι ο λόγος και η αιτία να προκληθεί καρκίνος στο στόμα, στο στομάχι και στο έντερο – στους πνεύμονες καθώς :
· επικάθεται στους βλεννογόνους των περιοχών αυτών και συμβάλει στο να προκληθεί το χειρότερο επακόλουθο που θα μπορούσε, ο καρκίνος.
επικάθεται στους βλεννογόνους τους στόματος, των πνευμόνων, του συμβάλλοντας στην πρόκληση καρκίνου αυτών των περιοχών, αλλά και στην εκδήλωση εμφυσήματος , και χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων του στομάχου και του εντέρου
Η ΑΜΜΩΝΙΑ …
Που είναι συστατικό και των απορρυπαντικών!
Η μεγαλύτερη παρουσία «ελεύθερης» νικοτίνης επιτυγχάνεται με υψηλότερο δείκτη αλκαλίων (ΡΗ), στο τσιγάρο. Ο δείκτης αυτός ανεβαίνει με τη πρόσθεση αμμωνίας στον επεξεργασμένο καπνό. Η νικοτίνη που απελευθερώνεται από καπνό εμπλουτισμένο με αμμωνία απορροφάται πολύ πιο γρήγορα από τον οργανισμό και επιδρά πολύ πιο έντονα στο νευρικό σύστημα!!!
Το ΑΡΣΕΝΙΚΟ …
Το γνωστό Δηλητήριο!!
ΤΟ ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ …
Το ίδιο κυανιούχο νάτριο χρησιμοποιείται και στα ποντικοφάρμακα σε άλλη δόση . Κυανιούχες ενώσεις βρίσκονται σε καθημερινές πηγές όπως στα καυσαέρια των αυτοκινήτων, στον καπνό των τσιγάρων, στο αλάτι τόσο στο επιτραπέζιο όσο και στους δρόμους.Το χαρτι που ειναι εμποτισμενο με νατριο, κρατάει το τσιγάρο αναμένο!
2)Χαρτιά και φίλτρα, που μπορεί να καθορίσουν το ποσό της νικοτίνης και της πίσσας που φθάνουν στους πνεύμονες των καπνιστών.
Ο Καπνός του τσιγάρου διακρίνεται στο κύριο ρεύμα που εισπνέεται μέσω του φίλτρου και στον καπνό που εκλύεται από την καύση του.
Διάφορα άλλα ΠΡΟΣΘΕΤΑ ...
1) Η ευγενόλη και η μενθόλη : μουδιάζουν τον φάρυγγα ( έτσι καλύπτονται οι δυσάρεστες ιδιότητες του καπνίσματος).
Ενισχύουν τη γεύση του καπνού και σαν ουσίες εσθιστικές συμβάλουν στη μη αποφυγή του καπνίσματος!
2) Περιλαμβάνουν υγραντές, για να διατηρούνται περισσότερο
3) Ζάχαρη για να γίνεται ηπιότερος ο καπνός και ευκολότερη η εισπνοή του και αρωματικές ύλες, όπως σοκολάτα και βανίλια, που ενώ μπορεί να φαίνονται αβλαβή στη φυσική τους μορφή μπορεί να γίνουν τοξικά σε συνδυασμό με άλλες ουσίες που περιέχει ο καπνός.
Επίσης, όταν καίγονται τα πρόσθετα, σχηματίζονται νέα προϊόντα καύσης που μπορεί επίσης να είναι τοξικά


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου